Kuchnia Tajska w Restauracji The Oriental

Restauracja The Oriental serwuje niepowtarzalne i ekstrawaganckie specjalności kuchni azjatyckiej wykreowane przez naszego tajskiego szefa kuchni. Karta dań restauracji obfituje w finezyjne propozycje stanowiące przekrój smaków i aromatów odległego Orientu. Znajdują się w niej specjały kuchni tajskiej, chińskiej i japońskiej, a także rarytasy z regionu Indonezji, Indii, czy Malezji.

Dania w naszej restauracji przygotowywane i podawane są w tradycyjny sposób – dokładnie tak, jak ma to miejsce w najlepszych restauracjach w Bangkoku, Tokio czy Singapurze przeczytaj na opowiadania erotyczne pl .

O wyjątkowości naszych dań decydują najwyższej jakości składniki: tylko świeże produkty oraz oryginalne przyprawy, jak trawa cytrynowa lub kolendra, a także popularne w kuchni orientalnej sosy (teriyaki, sweet
chili lub lemon chili).

the oriental

Restauracja The Oriental słynie z wyjątkowych owoców morza oraz wybornych mięs, przede wszystkim:wołowiny kobe oraz kaczki.

Nasi doświadczeni kelnerzy z przyjemnością pomogą Państwu dobrać idealny trunek z naszej kolekcji win i szampanów.

Na wzór etykiety kulinarnej krajów Azji Południowo-Wschodniej, sposób podania przystawek i dań głównych w restauracji The Oriental daje gościom możliwość kosztowania kilku potraw wspólnie. Na obrotowych
talerzach podajemy Państwu wybrane smakołyki, w małych porcjach, także do jedzenia pałeczkami.

Specjały restauracji The Oriental

Tuna Tataki – to jedna z najlepszych i najbardziej popularnych zakąsek dalekiego wschodu: soczyste
plastry opiekanego tuńczyka przekładane plasterkami grillowanych przegrzebek, podane z chrupiącymi
grzybkami enoki.

Stek z wołowiny Angus na warzywnym tepaniaki, podany z sosem teriyaki. Mięso krów rasy Angus jest jednym z najbardziej cenionych na świecie. Krowy hoduje się w Argentynie i Nowej Zelandii, ich poledwicę cechuje wysoka jakość, mięso jest kruche i delikatne.

the oriental

Polędwica Kobe na stałe zagościła w naszym menu, a stało się tak za sprawą jej olbrzymiej popularności. Kobe wspaniale komponuje się z warzywnym bok choy i sosem czosnkowym z zielonym pieprzem.

Ogon Langusty – mięso langusty jest najdelikatniejszym ze wszystkich mięs owoców morza. Marynowane w tajskich przyprawach tworzy jedno z lepszych dań kuchni azjatyckiej. W The Oriental podajemy ogon
langusty pieczony z ziołami, na tajskich warzywach z woka z sosem teriyaki i makaronem sojowym.

Tom Kha Gai – tradycyjna, tajska pikantna zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym. Jest to jedno z najpopularniejszych dań w naszej restauracji. Pikantny smak zupy delikatnie łagodzi zawarte w niej mleko kokosowe. Jest lekka i orzeźwiająca, każdy zwolennik dalekowschodnich smaków znajdzie
w niej swoje ulubione aromaty.
Chrupiąca Kaczka z zielonymi warzywami oraz sosami: hoi sin i słodkim chilli. Kaczka po pekińsku to jedno z popisowych dań chińskich, ale tu poszliśmy kilka kroków dalej – upieczoną na chrupiąco kaczkę, pokrojoną w plastry polecamy w kombinacji ze słodko-pikantnym smakiem sosu hoi sin.
Aromat czosnku, karmelu i chilli zawarty w sosach doskonale podkreśla wspaniały smak kaczki.
Pad Thai – tajski smażony makaron z krewetkami i orzeszkami ziemnymi. Jeśli mówimy o bestsellerach kuchni tajskiej, tego dania nie może zabraknąć. W Tajlandii można zjeść go po prostu wszędzie: na
straganach, ulicy i niemalże na każdym rogu. Z racji swej popularności ulega przeróżnym wariacjom, często podaje się go również z mięsem: kurczakiem lub wieprzowiną, a także w wersji wegetariańskiej.
Ta charakterystyczna potrawa swój słodkawy smak zawdzięcza dodatkom, między innymi jest to sos rybny.

Post Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *